« گم شدن مهر در نماز- احکام | رابطه دین و سیاست » |
علل_بدحجابی
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
علل بد حجاب
1- هیستری:نوعی بیماری که فرد علاقه زیادی به جلوه گری دارد منشاء روحی و روانی دارد . چنین فردی برای ارضای بیماری خود مرتب به دنبال مدلهای بهتر و بالاتر و جذاب است.
2- عقده حقارت:فردی که در خانواده و جامعه مورد تحقیر قرار می گیرد و خانواده به او توجهی ندارد و نظراتش را خانواده محترم نمی داند وبا جلوه گری می خواهد روی این عقده سرپوش گذارد.
3- سادیسم:نوعی بیماری افسردگی است . فرد دوست دارد بهر عنوان دیگران را مورد آزار قرار دهد وبا پوشش نامناسب در بین جامعه حس شهوت و غریزه جنسی را در جوانان بیدار کند و آنها را دچار مشگل سازد. واز اینکه می بیند جوانی غریزه جنسی در او شعله ور شده ودست یابی برای او ممکن نیست لذّت می برد و خود را قهرمان این عرصه تصور می کند.
4- انتقام جویی :آتش کینه ونفرت در وجودش شعله می کشد . اگر از معنویات به دور باشد سعی دارد در رفتار با دیگران این نفرت و انزجار را به مرحله عمل و انتقام برساند . کسی که دوستدار آزادی غربی است وقتی دراین اجتماع دست یافتن به آن برایش ممکن نیست حس انتقام اورا برآن می دارد که ارزشهای اجتماعی را خدشه دار کرده و زمینه سقوط ارزشهای اجتماع را با رفتار بلهوسانه خود فراهم سازد.
5- مازوشیسم:فردی که با پوشش نامناسب ،خود آزاری دارد و بدلایل مختلف خود را عقب مانده می داند و نسبت بخود بی تفاوت است و از بیماری یا شکست اجتماعی خود ناراحت نمی شود .برای آنها بی عفتی مهّم نیست و هیچ قانون ومقررات و صلاح و ثوابی را در نظر نمی گیرد و خود را درمعرض فحشاء و فساد قرار می دهند وبا خود بیگانه اند.
6- جبران شکستها:با فساد می خواهند جبران شکست زندگی خود را کنند.
7- ناآگاهی و جهل افراد :عدم آگاهی از حدود حجاب و ضررها و آثار بد حجابی در میان افراد جامعه
8- نیاز به ازدواج
9- کمبودها:فشار مالی و اقتصادی
10- توطئه فرهنگی: تعرض به نظام جمهوری اسلامی- وآزاد کردن پتانسیل شور جوانی و نوجوانی- یا خود نمایی، زیبا نمایی و حس زیبایی دوستی.
11- تبلیغات سوء دشمنان با استخدام نیرو بر این کار
12- بد حجابی به منظور بی بند و باری و خود فروشی
13- موارد فوق بعضی از انگیزه های بد حجابی است و برای مبارزه موفق با بد حجابی باید ابتدا نوع آن را شناخت و از راه خاصی که برای مبارزه با آن موثر است وارد شد. این نکته بسیار حساس است که اگر انسان اشتباه کند نتیجه عکس می دهد. مثلا اگر با کسی که به علت عدم آگاهی از حدود حجاب یا بدون آگاهی از آثار و ضررهای آن بد حجاب است برخورد قضایی و فیزیکی شود نتیجه ای نخواهد داد یا نتیجه عکس می دهد.
14- همچنین اگر با کسی که با یک برنامه ریزی از طرف دشمنان نظام اجیر شده و پولی جهت اشاعه بدحجابی دریافت کرده است بخواهیم برخورد فرهنگی کنیم و آگاهی بدهیم نتیجه ای نخواهد داشت، زیرا مشکل این فرد عدم آگاهی نیست بلکه او آگاهانه در این زمینه قدم گذاشته است. در مورد این افراد برخورد صحیح، برخورد قضایی و فیزیکی پیش گیرانه است.
15- آن کسی که از سر لجبازی با افراد، بد حجاب شده است، باید با با احترام و محبت زمینه های لجبازی را از بین برد.
16- آن کسی که بد حجابی اش به منظور خود فروشی است، باید به سراغ انگیزه خود فروشی او رفته آن انگیزه را از بین برد.
17- چه باید کرد؟
18- شاید به صراحت بتوان گفت در میان گمشده های جوانان ما امری مهمتر از معرفت نسبت به قابلیتهای فردی، هویتی و دینی خود نباشد. اگر این ادعا را اصل قرار بدهیم باید به جوانان کمک کرد تا این قابلیتها را که دست مایه ای از جنس عقل و عشق، دانش و همت و انگیزه و هدف است بشناسند.
19- گام اول: کمک به جوان در قرار گرفتن در مسیر ایمان به خالق برتر برای اتصال او به قدرتی بی انتها است.
20- جوانان ما اگر خمیرمایه معنوی خود را که مربوط به جهان بینی اسلامی است بیابند دیگر برای ابراز وجود نیاز به نمایشهای غیرمعمول ندارند و کامیابی های خود را در گرایش به ارزشهای اسلامی جستجو می کنند.
21- گام دوم: تبیین و تدوین استراتژی بلندمدت برای رشد و بالندگی جوانان است. در این فرآیند باید نقش والدین، همسالان، مربیان و… به گونه ای تعریف شود که هیچ کدام نقض یا خنثی کننده رفتار و عملکرد دیگری نباشد بلکه مکمل و همگی منجر به تکامل او شود.
22- گام سوم: تقویت باورهای دینی جوانان است. همه دستگاه هایی که متولی فرهنگ عمومی جامعه هستند اعم از صداوسیما سازمان و دفاتر تبلیغات اسلامی، حوزه های علمیه، مدارس، دانشگاه ها، خانواده ها و… می بایست رسالت خویش را در تقویت باورهای دینی جوانان به کار گیرند. تجربه دوران دفاع مقدس نشان می دهد اگر باورهای دینی در وجود جوانان ریشه بدواند و عمق پیدا کند مهمترین سرمایه برای جامعه و حتی خود فرد است.
23- گام چهارم: تطبیق انتظارات جامعه، خانواده ها و مسئولین از جوانان، توجه به توانمندیهای جوانان و هدایت آنها براساس میزان توانمندی موجب می شود انرژی و عشق و علاقه جوانان در مسیر صحیح قرار گیرد و کمتر فرصت پیدا کند بدلیل سرخوردگی های اجتماعی به انحراف اجتماعی تن دهند. منبع: سایت طیبات
فرم در حال بارگذاری ...